BH Tricks

Subtitle

Op welke wijze is BH Tricks ontstaan?

Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat wij als band zijn samengekomen en dat is het feitelijk ook. Het begon allemaal in het voorjaar van 1991.

.Jan Wens en Remy zijn elkaar tegengekomen (min of meer gekoppeld) door Toine Blommerde op hun werk. Remy had zich laten ontvallen dat hij op zoek was naar muzikanten. Toine wist dat Jan dezelfde quest had. Jan was werkzaam op het terrein waar Remy ook werkzaam was en hadden ze na even zoeken elkaar gevonden.

Jan had al eerder in twee bands gezeten samen met Jan van der Horst. Beide in Roosendaal. Remy had hiervoor ook in drie bands gezeten. De bands waren geen lang leven beschoren. Mede door onervarenheid en mentaliteitsverschillen. De laatste band was met Rini Bol samen en werd er symfonische rock gespeeld.

Jan Wens wist nog een zangeres en haar vriend als zanger te charteren.  Dorrie (Do) Hentenaar uit Roosendaal en Lowie uit het Belgische Ter Hagen.  Met een  bezetting van vijf mensen zijn we begonnen met repeteren. De bezetting was Jan Wens op bas. Jan van der Horst op drums, Remy Buuron op gitaar en Rini Bol op gitaar. Do als zangeres en Lowie als zanger. Om te beginnen met covers om zodoende elkaar te kunnen vinden. Brown sugar, the Passenger en Rebel rebel waren de eerste nummers die gespeeeld werden. Al snel kwam er een zekere cadans in het spel en klonk het steeds meer als een geheel. Rini Bol kwam na een aantal weken bij de band als aanvullend  gitarist.  Rini en Remy waren oude bekenden van elkaar. Ze spraken en jamden regelmatig al met elkaar lang voordat BH Tricks is onstaan. Ook werd het eerste eigen nummer gerepeteerd; the Mirror, een nummer dat oorspronkelijk van de vorige band van Jan en Jan was. Dit nummer behoort nog steeds tot het repertoire, al is het wel enigszins aangepast. Het eerste optreden van BH Triciks was tijdens de house warming party van Do en Lowie. al snel hierna konden we terecht bij Pedro van de Bliek (overleden in 2009) die toen uitbater was van cafe den Bliek. Het repertoire bestond toen uit drie sets met nummers van Rory Galagher, Kinks, Rolling Stones, Eearth and Fire, David Bowie, the Cream.

Met deze bezetting is er toen in die tijd nog een cassette opgenomen met 8 nummers in een studio in Ossendrecht.

Do en Lowie hebben ongeveer 4 mooie jaren met ons samen doorgebracht, maar vanwege Lowie zijn werk waren ze genoodzaakt om te stoppen. De zus van Do, Mireille, wilde graag de plaats innemen van Do. De zwager van Do en Mireille (Ron) nam de plaats in Lowie. Ook met deze mensen is er veelvuldig opgetreden met spetterende optredens in Zevenbergen, Roosendaal, Rotterdam. Het repertoire veranderde wel enigszins omdat Mireille beter bestand was tegen rock muziek. Met Mireille kwamen nummers van Melissa Etheridge, Veruca Salt, Skunkananzi, Tracy Bonham en andere rock bitches bij het repertoire.

Met deze mensen hebben we prettig en veelvuldig samengespeeld, totdat ook hier een plots einde aan kwam omdat Mireille in Zeeland ging wonen. Zo  bleven we met zijn vijven over.  Isolde heeft een tijdje in ons midden mogen vertoeven als zangeres, nog tesamen met Ron en een zeer geslaagd optreden ten beste gegeven in Zundert, tijdens de aardbeidenfeesten. Wij als muzikanten konden het niet zien op die dag, maar tijdens de pauze werd ons gevraagd of de zangeres ziek was, omdat ze zo bleek zag. Isolde bleek gewoon gezond te zijn, maar de eerstvolgende repetitie zegde ze toch af, omdat ze zo bang was om op het podium te staan met zoveel kijkers.

Na Isolde is Mireille nog een tijdje terug gekomen en kwam ze twee keer per maand repeteren. Ron was er toen nog en het klikte weer meteen. Een paar optredens in Roosendaal werden succesvol, maar kregen geen vervolg omdat  Ron er geen heil meer in zag.

 Na enig zoeken hebben we Toon van den Burgh kortstondig als zanger in ons midden gehad en hebben we 1 keer met hem opgetreden in Oudenbosch Halloween. Toon had echter een andere stijl in gedachten.

Geert Jan Koops benaderde ons met de opmerking dat we wel een zanger konden gebruiken en hij wilde graag die plaats opvullen. Geert Jan kon nog samen zingen met Mireille en we hebben nog een aantal optredens mogen verzorgen in Time Out in Roosendaal en in Oudenbosch. Zoals tijdens de tweede Halloween en op de braderie.  Met Geert Jan en Mireille een CD opgenomen in de Botte Hommel in Bergen op Zoom.

 Mireille hield het echter uiteindelijk voor gezien. Ze vond het een hele opgave om steeds uit Zeeland naar Brabant te komen.

Met Geert Jan is er nog een CD opgenomen in Oudenbosch. Hebben we nog opgetreden in de Botte Hommel, tijdens een festival, in Time Out in Roosendaal en andere locaties. Met Geert Jan als laatste zanger van buitenaf, kwamen de leden van BH Tricks tot de jammerlijke conclusie dat er wel erg veel tijd verloren ging in het steeds oplijnen van zangers en of zangeressen en was de ontwikkeling erg traag. Uiteindelijk hebben Remy en Rini zelf de stoute schoenen aangetrokken en hebben ze zelf maar stelling genomen achter de microfoon. Alle nummers overboord die vocaal niet pasten en andere nummers aan het reptoire toegoegd die te behappen waren.

Het zoeken naar een zangeres bleef wel onverdroten doorgaan, omdat dat toch wel een extra dimensie gaven aan de optredens van BH Tricks. Kortstondig heeft Patricia Kalis onze gelederen nog versterkt met een spetterend optreden in het CENTRUM in Oudenbosch, tijdens een vrijgezellen avond van een van de leden van de carnavalsclub van Patricia en bij cafe Stroop in Bosschenhoofd. Maar  Patricia had het te druk met haar werk en moest een einde maken aan haar muzikale carriere.  Vanaf dit moment bleef BH Tricks bestaan uit vier mensen, teweten Jan van der Horst, Jan Wens, Remy en Rini. Al met al is er veel tijd verloren gegaan met het inwerken van zangers en zangeressen alhoewel dit ook wel leuik en interessant was om zo weer steeds met andere mensen te moeten samenwerken om tot een muzikale eenheid te komen.

De bezetting van vier mensen is nu al een tijd en er zijn een groot aantal goede optredens verzorgd. Zeker in het begin was het wennen  en waren de zenuwen zeer nadrukkelijk aanwezig, maar na een aantal optredens kwam het vertrouwen. Mireille zei eens, toen ze reeds gestopt was bij BH Tricks, dat ze de muzikale duw in de rug wel miste van haar begeleiding, vanwege de stevigheid van de muzikale begeleiding.

Tijdens de vele repetities zijn veel nummers de revue gepasseerd om toe te voegen aan ons repertoire. Vele soorten covers en daarnaast ook een aantal eigen nummers.

Covers die wij graag spelen zijn covers die gepaard gaan met een intensieve fysieke beleving. Deze gaan het minst vervelen.

Er zijn ook covers die maar een kort leven beschoren zijn omdat wij onszelf er niet echt in kunnen vinden, of omdat we ze beu zijn gespeeld.

Omdat wij muzikaal erg gericht zijn op de Belgische radio, moeten wij constateren dat daar meer eigen talenten worden gepromoot dan in Nederland. De muzikale voorkeuren in ons eigen land ontstijgen nauwelijks het niveau van "Heel Nederland Zingt" en dat is volgens ons heel erg jammer. Live muziek moet een feest zijn en het gaat niet om technische perfectie, maar primair om beleving.

Deze beleving zien wij wel gebeuren tijdens de vele live concerten die wij bezoeken, waarbij het gebeurt dat een complete zaal uit zijn dak gaat omwille van de muziek.

Tijdens repetities gebeurt het regelmatig dat een jam wordt ingezet en die ontaard in een geweldige enerverende opname.

Daarna blijkt dat deze heel moeilijk te reproduceren is om het in een fatsoenlijke song te persen.

In een aantal gevallen is dit wel gelukt en op sommige muzikale stukken zijn we nog aan het werken. 

 

 

 

 

 

Logo

Recent Blog Entries

Recent Photos

Upcoming Events

Recent Podcasts

Recent Videos

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.